Dierenkliniek Leidsche Rijn 030 - 666 11 67
Dierenkliniek Veldhuizen - De Meern 030 - 231 79 33

Frits van der Plaat

Dierenarts

Frits van der Plaat - Dierenarts
Frits van der Plaat Dierenarts

Ik ben Frits van der Plaat en ben in 1991 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Na 2 jaar in loondienst in Ridderkerk en omstreken te hebben gewerkt heb ik in 1993 een gezelschapsdierenpraktijk in De Meern  overgenomen. In het begin heb ik alleen kleine huisdieren behandeld (toen voornamelijk honden en katten), maar na een paar jaar ben ik gaan samenwerken met de buurtcollega’s Tineke en Geert. Dit heeft geleid tot het ontstaan van dierenkliniek Leidsche Rijn en in 1999 zijn we verhuisd naar de wijk Langerak. Ook privé ben ik verhuisd naar Langerak en we waren toendertijd de eerste bewoners van Leidsche Rijn. We zijn met recht dus echte pioniers. Nog steeds zijn we in dezelfde samenstelling wat een van onze grote krachten is: een vertrouwd gezicht achter de behandeltafel en achter de balie.

Ik ben getrouwd met Petra (mondhygiëniste/KTV er) en heb 2 puber zonen. Natuurlijk ook de nodige dieren; 2 honden en een paard.

Het accent van de praktijk is de laatste jaren veranderd van gemengde praktijk met landbouwhuisdieren naar volledige gezelschapsdierenpraktijk door de verstedelijking van Leidsche Rijn en omgeving. Door de nodige cursussen en congressen die we regelmatig volgen zijn we specialistischer gaan werken. Zelf heb ik veel interesse in de tandheelkunde en interne ziekten, maar door de veelheid aan diersoorten blijft het een spannend en veelzijdig beroep. Je blijft allround bezig en dat is nog steeds de charme van het beroep!