U wilt een kitten, wat nu?

U wilt een kitten, wat nu?
Een jong katje kunt u vinden bij dierenasielen, op internet of bij kennissen. Voor raskatjes kunt u terecht bij een erkende fokker. Het is belangrijk u vooraf goed te laten informeren, voor meer informatie over de aanschaf >> klik hier 

Eerste bezoek
Als u het kitten opgehaald heeft, raden we u aan , om snel een eerste afspraak te maken. We beoordelen de gezondheid van het kitten, kijken naar het gedrag, en geven u de juiste adviezen over de verzorging en voeding van het dier. U krijgt van ons een kitten pakket, met allerlei informatie en een leuk speeltje.
Mocht er iets mis zijn met het katje (bv ernstige hartkwaal), kunt u het diertje eventueel nog terugbrengen bij de fokker, voordat uw gezin er al te zeer aan gehecht geraakt is.
Ook wanneer het dier last heeft van parasieten, kan al zo snel mogelijk begonnen worden met de behandeling.

De entingen
Een goed entschema voor een kitten bestaat uit twee entingen. De eerste op een leeftijd van 9 weken. De tweede enting drie weken hierna op een leeftijd van 12 weken. Vervolgens wordt de kat jaarlijks ingeënt.

Castratie en/of Sterilisatie
Wij raden aan om alle katers en poezen op een leeftijd van ongeveer 6 maanden te laten castreren/steriliseren. (vanaf deze leeftijd zijn ze namelijk ook geslachtsrijp). Meer weten over castratie/sterilisatie?
Castratie kater
Sterilisatie poes

De volwassen kat
Uw kat hoeft als het goed is nu nog maar 1 keer per jaar langs te komen voor de inenting. (klik hier voor het entschema). Ook dan voert de dierenarts een gezondheidscheck uit, en bespreken we eventuele andere vragen.

Parasieten
Een kat kan last krijgen van verschillende soorten parasieten, de meest voorkomende zijn; vlooien, wormen en teken. Klik hier voor meer informatie over de verschillende soorten parasieten en hoe je ze kunt voorkomen en bestrijden.

De oudere kat (senioren)
Uw kat is vanaf een jaar of 8 senior te noemen. De ouderdom komt met gebreken, u zal waarschijnlijk merken dat uw kat wat strammer gaat lopen, meer moeite krijgt om op de wat hoger gelegen plaatsen in huis te komen, de vacht wordt wat doffer, het gebit wordt slechter en uw dier gaat minder goed horen en zien. Om uw kat zo gezond en gelukkig mogelijk te houden is het belangrijk om regelmatig op controle te komen. Er zijn tegenwoordig veel producten die voorkomen dat deze ouderdomskwaaltjes verergeren.