Spoed buiten openingstijden 030 - 202 70 70
Dierenkliniek Leidsche Rijn 030 - 666 11 67
Dierenkliniek Veldhuizen - De Meern 030 - 231 79 33

Leonie Koning

Dierenarts

Leonie Koning - Dierenarts
Leonie Koning Dierenarts

Ik ben Leonie Koning en ik ben sinds februari 2023 afgestudeerd als dierenarts van de Universiteit Utrecht. Sinds begin mei ben werk ik bij Dierenkliniek Leidsche Rijn en Dierenkliniek Veldhuizen-de Meern. Vanaf jongs af aan wilde ik altijd als werk al ‘iets met dieren doen’ en deze droom is na vele jaren dan nu eindelijk uitgekomen. Als beginnend dierenarts sta ik met gezonde dosis enthousiasme en een boel leergierigheid in de praktijk. Ik kijk ernaar uit om mijn eigen werkwijze te vinden en te blijven leren en ontwikkelen in dit mooie vakgebied. Daarnaast word ik op dit moment door Maartje opgeleid tot frettenarts. Sinds de opleiding diergeneeskunde hebben deze fantastische beetjes een bijzonder plekje in mijn hart, en ik prijs mezelf gelukkig dat ik in mijn eerste baan gelijk de kans krijg om me helemaal te verdiepen in deze leuke dieren.

Mijn vrije tijd besteed ik graag buiten in de natuur, wandelend of motorrijdend. Thuis vermaak ik mezelf met borduren, lezen, lekkere baksels maken, koken, bordspelletjes en computergames. Ook doe ik dappere pogingen om mijn vele huisplanten in leven te houden.

Ik deel mijn huis met de Griekse ex-straatkater Zazu maar heb plannen voor nog vele huisdieren. Als eerst staat een hond en een stel fretten op de wishlist. Daarnaast zou ik ook graag nog een 2e kat, kippen en een paar kleine schapen en geitjes willen hebben (en het liefst nog veel meer, maar mijn vriend probeert het wat in het bedwang te houden).

Ik kijk ernaar uit om u met uw hond, kat, fret of ander huisdier te zien in een van de praktijken!