Spoed buiten openingstijden 030 - 202 70 70
Dierenkliniek Leidsche Rijn 030 - 666 11 67
Dierenkliniek Veldhuizen - De Meern 030 - 231 79 33

Parasietenmaand 2024

De maand april staat bij ons in het teken van de parasietenbestrijding.

Het weer wordt eindelijk beter en wij zijn niet de enigen die daar blij mee zijn. Ook vlooien en teken komen weer volop voor. Vandaar dat we deze maand een actie hebben op verschillende producten om uw huisdier(en) te beschermen tegen vlooien, teken en wormen. Indien u een product tegen vlooien, teken en/of wormen bij ons aanschaft ontvangt u een korting van 20%! Onze assistenten adviseren u graag over de beste mogelijkheden van parasietenbestrijding voor uw huisdier.

25% korting op een test op wormen bij uw hond of kat.

Om te testen of uw huisdier besmet is met wormen bieden we de hele maand april een wormentest aan tegen een speciaal tarief van €27.50. Dit is een antigeen test. Dit houdt in dat deze test betrouwbaarder is dan de bekende (microscopische) test op wormen eitjes. 

Is wormbestrijding belangrijk?

Een deel van de wormbesmettingen kan overdraagbaar zijn van dier op mens (en andersom).
Vooral voor kinderen, ouderen en mensen met een verlaagde weerstand kan een worminfectie gezondheidsproblemen geven, denk hierbij aan astma, bronchitis, eczeem en oogschade.
Het is dus belangrijk om te zorgen dat onze huisdieren goed behandeld worden tegen wormen. Het advies hiervoor is om te ontwormen volgens de richtlijnen van de Esccap (Europees breed adviesorgaan). De frequentie van ontwormen is afhankelijk van de leeftijd van het dier en de leefsituatie. Het meest voorkomende advies is om iedere 3 maanden te ontwormen, maar kan variëren van 1 tot 12 keer per jaar.

Ook is het mogelijk om de ontlasting regelmatig te laten onderzoeken en aan de hand daarvan te behandelen als uit de test blijkt dat dat nodig is.

Wat voor test?

De test die wij nu aanbieden is een antigeen test. Hierbij wordt er onderzocht of er antigenen aanwezig zijn die wijzen op een wormbesmetting. Wanneer een dier een besmetting met wormen heeft opgelopen zal deze test dit aantonen.
De test is betrouwbaarder dan de vaker gebruikte microscopische test op wormeneieren. Dit komt omdat er niet altijd eieren in de ontlasting te vinden zijn, de eieren worden niet altijd uitgescheiden of er zijn (bij een beginnende infectie) nog geen eieren aanwezig in de ontlasting.

Voor wie is de test interessant?

De test is interessant voor alle honden en katten eigenaren die:

  • Regelmatig ontwormen en willen controleren of het  schema dat gevolgd wordt goed werkt
  • Weinig, zelden of niet ontwormen om te controleren of hun dier echt geen wormen heeft
  • Voor eigenaren die liever alleen ontwormen op het moment dat dit nodig is

Informatie voor als u gebruik wilt maken van de test:

  • De hele maand april mag u binnen openingstijden langskomen om de ontlasting te brengen
  • De ontlasting graag aanleveren in een schoon potje
  • Binnen een week ontvangt u de uitslag van de test en het bijbehorende advies per mail of telefonisch