Afscheid

En dan komt de dag dat je afscheid moet nemen..

Huisdieren geven mensen vele mooie en fijne momenten in het leven, maar helaas komt er ook een moment waarop u afscheid moet nemen van uw trouwe vriend of vriendin.
Het overlijden van uw huisdier brengt vaak veel ingrijpende emoties naar boven maar ook vragen van; wat moet ik nu doen?
Om u een beetje te helpen hebben wij de mogelijkheden voor u samengebracht zodat u zelf kunt bepalen hoe u dit afscheid wilt vormgeven.
Als uw huisdier thuis overlijdt
Als uw huisdier thuis overlijdt kunt u hem bij ons langs brengen op de praktijk. Er zijn hierbij meerdere mogelijkheden.
Het is ook mogelijk om uw huisdier rechtstreeks naar een crematorium of begraafplaats te brengen of door een crematorium op te laten halen.

Welke mogelijkheden zijn er?

Individuele crematie
Uw huisdier word individueel gecremeerd, hierbij is het ook mogelijk om de as terug te krijgen. Dit is mogelijk in vele verschillende urnen, sieraden etc.
Het is ook mogelijk om uw dier uit te laten strooien over zee of land. Voor alle mogelijkheden kunt u kijken op de site van het crematorium.

-Collectieve crematie
Bij een groepscrematie wordt uw huisdier met meerdere andere huisdieren gecremeerd.
De as wordt daarna uitgestrooid over zee en kunt u dus niet meer terug krijgen.
Wij werken samen met SHCN dierenuitvaart, dus als u uw dier bij ons brengt/achter laat wordt de crematie door hun verzorgd.
* SCHN dierenuitvaart

-Ter beschikking stellen voor dierdonorcodicil
Na het overlijden van uw huisdier kunt u ervoor kiezen om u dier af te staan aan de universiteit Utrecht ten behoeve van onderwijs doeleinden zodat het aantal proefdieren in het onderwijs teruggebracht kan worden. (Nu worden er speciaal proefdieren voor gefokt, uw dier kan dus het leven van een proefdier redden) Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Meer informatie vindt u op deze site
* Proefdier vrij

-Begraven
In de gemeente Utrecht mag u uw huisdier op eigen grond begraven mits er voldoende ruimte voor is en minimaal 75 cm  onder de grond.
Het begraven van paarden is verboden.
Ook zijn er speciale begraafplaatsen voor huisdieren.
* Dierenbegraafplaats Zevenhoven

-Destructie
Destructie wordt nog weleens verward met crematie maar dit zijn 2 afzonderlijke manieren.
Bij destructie wordt het overleden dier verwerkt tot grondstoffen voor industriële processen.

-Prepareren
De mogelijkheid bestaat om uw huisdier te laten preparen (opzetten).
Voor meer informatie verwijzen we u naar deze website
* SCHN dierenuitvaart