Nieuw in onze praktijk: Het Puppy Consultatie  Bureau!

Waarom het puppy consultatie bureau?

De meeste pups komen op een leeftijd van 8 weken bij de nieuwe eigenaar. Met een leeftijd van 9 en 12 weken komen ze bij de dierenarts voor het  lichamelijk onderzoek en de vaccinaties. Daarna zien we de honden als het goed gaat pas weer na een jaar terug voor de volgende vaccinatie en eventueel tussendoor voor de castratie/sterilisatie.

Juist de periode tussen de 12 weken en het jaar is een periode waarbij de pup veel veranderingen door maakt. Zowel lichamelijk (melkgebit wisselen, loopsheid, groei) als geestelijk (pubertijd). Wij vinden het belangrijk om u en uw hond in deze periode goed te begeleiden.

Wat gaan we doen?

De pups komen na de bezoekjes bij de dierenarts (vaccinatie 9 en 12 weken) op een leeftijd van 4, 5, 6 en 9 maanden terug bij onze paraveterinaire assistente Sanne.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere; gebitswisseling, castratie/sterilisatie, parasieten en de bestrijding, gewicht en controle van de groei. Tevens zal uw pup er nu op een leuke manier aan wennen dat er in de oren gekeken wordt, het gebit bekeken wordt en dat er in de buik wordt gevoeld. Hierdoor zullen de bezoekjes aan de dierenarts in de toekomst een stuk fijner zijn voor de hond. Alles zal netjes  bijgehouden zodat u het thuis nog eens kunt nalezen en er een leuk overzicht aan over houdt.

Wat kost het?

Het meedoen aan het puppy consultatie  bureau is gratis! Met uitzondering van eventueel aan te schaffen producten als ontworming en ontvlooiing.

Als er bij de pup een medisch probleem wordt geconstateerd tijdens een bezoekje aan het consultatie bureau kunt u hiervoor een afspraak maken bij de dierenarts. De kosten van dit consult worden apart in rekening gebracht.

Mocht u nog vragen hebben of als u zich met uw pup wilt opgeven voor het puppy consultatie bureau kunt u bellen of even langs komen aan de balie.

Wij hopen u en uw pup te zien op onze kliniek!