Frits van der Plaat

Ik ben Frits van der Plaat en ben in 1991 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Na 2 jaar in loondienst in Ridderkerk  en omstreken te hebben gewerkt heb ik in 1993 een gezelschapsdierenpraktijk in De Meern  overgenomen.  In het begin heb ik alleen kleine huisdieren behandeld (toen voornamelijk honden en katten), maar na een paar jaar ben ik gaan samenwerken met de buurtcollega’s Tineke en Geert. Dit heeft geleid tot het ontstaan van dierenkliniek Leidsche Rijn en in 1999 zijn we verhuisd naar de wijk Langerak. Ook privé ben ik verhuisd naar Langerak en we waren toendertijd de eerste bewoners van Leidsche Rijn. We zijn met recht dus echte pioniers.  Nog steeds zijn we in dezelfde samenstelling  wat een van onze grote krachten is: een vertrouwd gezicht achter de behandeltafel  en achter de balie.
Ik ben getrouwd met Petra (mondhygiëniste/KTV er) en heb 2 puber zonen. Natuurlijk ook de nodige dieren; 2 honden en een paard.
Het accent van de praktijk is de laatste jaren veranderd van gemengde praktijk met landbouwhuisdieren naar volledige gezelschapsdierenpraktijk door de verstedelijking van Leidsche Rijn en omgeving. Door de nodige cursussen en congressen die we regelmatig volgen zijn we specialistischer gaan werken. Zelf heb ik veel interesse in de tandheelkunde en interne ziekten, maar door de veelheid aan diersoorten blijft het een spannend en veelzijdig beroep. Je blijft allround bezig  en dat is nog steeds de charme van het beroep!

Boukje Nouwens

Mijn naam is Boukje Nouwens en sinds 2012 ben ik af en aan te vinden geweest in de praktijk als vervanger tijdens vakanties en ziekte. Sinds maart 2017 ben ik vast het team komen versterken en sinds 2018 mede-eigenaar geworden.
Na mijn afstuderen heb ik in heel veel praktijken gewerkt als vervangend dierenarts. Ik voelde me het best op mijn plek in Leidsche Rijn niet alleen het team, maar ook de diereigenaren zijn fijn om mee samen te werken.
Ik vind het enorm belangrijk dat we er zijn voor de dieren én de eigenaren. Daarom probeer ik altijd goede uitleg te geven en verschillende mogelijkheden te bespreken, zodat we een weloverwogen keuze kunnen maken wat het beste is voor uw huisdier in uw situatie. Hiervoor is het belangrijk op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de diergeneeskunde. Dat is ook het mooie van dit vak; je bent nooit uitgeleerd. Mijn speciale aandacht gaat uit naar internistische vraagstukken, kattengeneeskunde, chirurgie en tandheelkunde. Verder ben ik lid van Caring Vets en het LED om het welzijn van dieren in het algemeen te bevorderen.
Tegelijkertijd kan ik het niet laten me bezig te houden met het reilen en zeilen van de praktijk; er valt altijd wat te verbeteren.
Thuis hebben we twee gezonde zoons, twee katers en een onstuimige Duitse staande langhaar. Als ik het huishouden weer eens ontwijk, loop ik met de hond heerlijk uren door het bos om te trainen. Ach, ook daar is altijd wat te beleven!

Tineke Deden

Ik ben Tineke Deden en dierenarts sinds 1985. Ooit ben ik begonnen als dierenarts voor landbouwhuisdieren in de omgeving van Vleuten/Haarzuilens. Echter in de loop van de laatste jaren is het karakter van het werkgebied sterk verandert; van weidegebied met boerenbedrijven naar woningbouw met honden en katten als nieuwe bewoners.
Het accent op mijn werk is daardoor ook anders komen te liggen. Altijd heb ik met veel interesse en plezier ‘bijzondere’ dieren gedaan. Sinds het wegvallen van de ‘boerenpraktijk’ heb ik mij verder gespecialiseerd in de behandeling van konijnen, cavia’s, vogels en de laatste jaren ook fretten. Vooral deze laatste diersoort is heel bijzonder en als nieuwe uitdaging in de diergeneeskunde geven ze veel voldoening en plezier in mijn werk!
U kunt mij 3 dagen per week op de praktijk treffen, een parttime baan dus.
Thuis is het bij mij een ware dierentuin, eigenlijk een soort asiel. Veel van de dieren die in mijn huis en tuin leven zijn ergens gevonden of heb ik overgenomen van een eigenaar in een moeilijke situatie. Zo leef ik samen (naast mijn gezin) met kippen, ganzen, water- en landschildpadden, allerlei vogels, konijnen, een cavia, een hond, een kat en 3 fretten.

Geert Bijvoet

Ik werk als dierenarts sinds 1990. Mijn eerste twee jaar heb ik als een dokter Vlimmen in Woerden gewerkt. Na mijn vestiging in De Meern zijn er veel diersoorten als patiënt bijgekomen, van paarden tot dwerghamsters. Sinds de oprichting van dierenkliniek Leidsche Rijn in 1999 werken we voornamelijk met gezelschapsdieren. Het is fijn om in een maatschap te werken met vier dierenartsen. We kunnen werk van elkaar overnemen en in probleemgevallen met elkaar overleggen. We kunnen elkaar ook aanvullen.
Mijn extra bijdrage aan het geheel is een holistische visie , ik pas acupunctuur toe, werk met bach bloesem en Chinese kruiden.  In 1996 heb ik het diploma acupunctuur bij dieren gehaald. Ook de aandacht voor de voeding en voedingssupplementen hoort bij de holistische visie.
Als dierenarts krijg ik elke dag opnieuw het vertrouwen om een deel van de zorg voor een zeer geliefd huisdier over te nemen.  Dat geeft een bijzonder rijk gevoel om daadwerkelijk iets te kunnen betekenen.  Ik wil mijn uiterste best doen om in elke situatie af te wegen hoe we de beste oplossing kunnen vinden. Dan kijk ik naar het dier en het baasje.
Er komt een moment dat het niet meer gaat. Mensen hebben vaak intens verdriet als het moment van afscheid is gekomen. Maar intens verdriet op het eind betekent ook intens plezier en rijkdom tijdens het leven van je dier, in de vorm van een onvoorwaardelijke vriendschap. En dat is waar het om draait en wat ons vak zo ongelooflijk mooi maakt.

Genie van Seumeren

Hallo, ik ben Genie van Seumeren. Ik ben een geboren en getogen Merenees. Geert en ik hebben samen een groot gezin. We wonen in het oude gedeelte van Leidsche Rijn en we hebben de mogelijkheid om allerlei dieren te houden (schapen, paarden, geiten, honden, katten enz.) Ik heb biologie gestudeerd, hou van de natuur en mijn grootste hobby is paardrijden.
Vanaf het moment dat Geert zich als zelfstandig dierenarts had gevestigd, ben ik betrokken geweest bij de dierenkliniek. In het begin hielp ik mee met alle werkzaamheden. Van opereren, vasthouden tot mensen te woord staan. Nu ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor de gehele financiële administratie.
Het leukste van dit vak is dat je zoveel verschillende contacten met mensen hebt. Elke dag is weer anders.

Sanne Goossens

Mijn naam is Sanne Goossens en na mijn opleiding paraveterinair aan het Wellant College ben ik sinds juli 2007 werkzaam in deze praktijk. Voor die tijd heb ik hier een paar keer stage gelopen en viel ik in als er iemand ziek was of als het druk was op de praktijk.

Zelf heb ik meerdere huisdieren, mijn hondje Sammy gaat bijna altijd mee naar de praktijk, dus hem heeft u vast wel eens gezien.

Ester Teulings

Hallo, mijn naam is Ester Teulings. Na de opleiding paraveterinair aan het Wellant College werk ik vanaf januari 2008 fulltime in deze praktijk.

Sinds 2011 begeleid ik de stagiaires, en om alles zo veel mogelijk op rolletjes te laten lopen in de praktijk ben ik vanaf eind 2012 hoofd assistente. Als aanvulling hierop heb ik de opleiding veterinair praktijk management gevolgd, waarvoor ik begin 2016 ben geslaagd.

Zelf heb ik helaas geen huisdieren op het moment.

Ashley Geurtsen

Hallo, mijn naam is Ashley Geurtsen, ik geboren op 12-03-1994. Ik ben afgestudeerd in mei 2015 aan het wellant college te Houten. Sinds juni 2015 werk ik met veel plezier op deze praktijk.
Voor die tijd heb ik hier 14 weken stage gelopen en viel ik in als er iemand op vakantie was. Het leuke aan dit beroep is dat elke dag weer anders is.
Zelf heb ik 1 hond, een konijn, een vogel en paarden.

Marlinde van Ieperen

Hallo, mijn naam is Marlinde van Ieperen, ik ben geboren op 01-11-1997.

Na mijn opleiding als dierverzorger en trimster aan het Aeres Barneveld (voormalig Groenhorst college) ben ik verder gegaan met de opleiding tot paraveterinair. U zult mij tegenkomen op zaterdag in de trimsalon en als invalkracht in de kliniek.