Operatiekamer

Onze operatiekamer is volledig uitgerust met gasnarcose, beademings- en bewakingsapparatuur voor al uw huisdieren, van heel klein tot heel groot. Met onze jarenlange ervaring zijn wij geroutineerd in veel voorkomende operaties. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan castreren en steriliseren, het verwijderen van bulten, blaasoperaties, cherry eye operatie, amputaties etc.

Voor sommige operaties sturen wij u door naar een specialist, zoals voor orthopedische ingrepen. Op deze manier krijgt uw huisdier altijd de beste zorg!

 

 

Opnameruimte

Na een operatie gaat het dier naar de opnameruimte, waar het op een heerlijk zacht kussen wordt geplaatst, om zo rustig wakker te worden. De patiënten worden regelmatig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze zo fijn mogelijk uit de narcose wakker worden. Voor onze kleinste patiënten is soms extra zorg nodig, zoals het dwangvoeren van konijnen en cavia’s zodat de darmfunctie zo snel mogelijk hersteld wordt.

Er wordt altijd in overleg met u gekeken waar uw huisdier de beste kans heeft om aan te sterken; met onze extra zorg of thuis in een vertrouwde omgeving.Voor hele jonge of zwakke dieren is er een couveuse aanwezig.