Alternatieve geneeswijzen

Binnen onze praktijk proberen wij zo veel mogelijk op basis van wetenschappelijk bewezen methoden te werken. In sommige gevallen is dit niet voldoende om klachten te verhelpen, of zijn er praktische redenen of bezwaren waarom dit niet haalbaar is. In die gevallen bieden wij de mogelijkheid van acupunctuur en homeopathie. Geert Bijvoet verzorgt deze behandelingen. Doordat Geert zowel brede kennis van de reguliere als de alternatieve geneeswijze heeft, kan hij optimale behandelingsmogelijkheden voor uw huisdier samenstellen.

Acupunctuur

Acupunctuur als geneeswijze bestaat al minstens 3000 jaar in Azie. Als geneeswijze heeft het zich kunnen handhaven tot op de dag van vandaag. Het is zelfs overgenomen in de Westerse wereld, als aanvulling op het huidige medicijnpakket.

De prikkeling van een acupunctuurpunt wordt meestal met een naald gedaan, maar kan ook met druk, injectie, laser, elektrische puls, warmte, magneetveld, of goud implantaten.
Voor langdurig bestaande aandoeningen zijn meerdere behandelingen nodig, gemiddeld 3-4. Vaak wordt het effect ondersteund met homeopathische middelen, bachbloesem of voedingssupplementen.

Acupunctuur bij dieren wordt in Nederland door een aantal dierenartsen toegepast.
Ze zijn verenigd in de SNVA; samenwerkende Nederlandse veterinaire acupuncturisten. De leden zijn terug te vinden op de website onder doorverwijslijst. De kosten van een acupunctuurbehandeling, uitgevoerd door dierenartsen op deze lijst, kunnen worden vergoed. Controleer dit zelf met uw huisdierenverzekering.

Een aantal succes verhalen:

Homeopathie

Homeopathie is een geneeswijze dat erop gericht door middel van een passende prikkel het zelf herstellend vermogen te verbeteren, waardoor klachten verminderen. Een homeopathische middel (de ‘prikkel’) wordt bereid op basis van zeer diverse grondstoffen en materialen, waaronder stoffen van minerale, plantaardige of dierlijke oorsprong in zeer lage concentraties.

Voorbeelden van toepassingen zijn breed, en kunnen variëren van acute tot chronische klachten, zoals allergieën, huidaandoeningen, luchtwegaandoeningen en ontstekingen. Maar ook gedragsproblemen zoals vuurwerkangst, afwijkend plasgedrag en overactiviteit kunnen op homeopathische wijze worden behandeld.