Video:

Rondleiding

Video:

Tineke Deden

Video:

Geert Bijvoet

Video:

Frits van der Plaat

PCP Zorgplan

Verhaal uit de praktijk

Indy tikt!

Drie weken geleden merkte de eigenaar van Indy dat ze vaker moest plassen. Na urine onderzoek werd een blaasontsteking geconstateerd waarvoor Indy behandeld werd. Helaas gaf dit niet de gewenste verbetering; ze plaste nog steeds moeilijk en ook nog steeds rood.

Indy is een super lieve hond, maar bij de dierenarts vindt ze het wel wat spannend. Daarnaast is het ook nog eens een hond die niet gauw pijn laat zien. Bij het voelen in haar buik spant ze haar spieren zo aan, dat het wel een plank lijkt! Een echo; dat zal opheldering geven. Maar helaas laat ze al haar plas lopen net voordat de echo gemaakt moet worden. Bij een lege blaas is het lastig iets te zien.

Dan toch maar terugkomen met volle blaas, en omdat ze het zo spannend vindt besluiten we samen met de eigenaren haar een roesje te geven voordat we gaan echoën. Dat maakt het een stuk ontspannener! Op de echo zijn allemaal bobbels te zien, toch niet waar we allemaal bang voor zijn? Omdat ze al wat ouder is en de bobbels vast lijken te zitten aan de blaaswand besluiten we een biopt te nemen. Maar hé, de naald geeft een tik-geluid! Gelukkig betekent dit geen tumoren, maar stenen in haar blaas. Gelukkig? Ja gelukkig, want stenen, die kunnen we eruit halen!

IMG_1282indy

IMG_1291

Na de operatie ligt ze nog uit te slapen. Ze kan haar kop nog niet optillen, maar als ik haar naam roep hoor ik wéér een tik-geluid; haar staart slaat op de mat, ze kwispelt! Wat zal ze opgelucht zijn…

 

 

Na 10 dagen komt Indy terug om de hechtingen te laten verwijderen, alles ziet er super uit!

IMG_1309 IMG_1312