Video:

Rondleiding

Video:

Tineke Deden

Video:

Geert Bijvoet

Video:

Frits van der Plaat

PCP Zorgplan
Petplan

Acupunctuur

Binnen onze kliniek bestaat er de mogelijkheid om uw dier te laten behandelen met acupunctuur door Geert Bijvoet.

Acupunctuur kan worden ingezet bij vrijwel alle aandoeningen, maar meestal kiezen we in eerste instantie voor de westerse reguliere geneeswijze. Daar hebben we over het algemeen in akute gevallen goede resultaten mee.
Pas als er onvoldoende resultaat wordt bereikt, waarbij het dier klachten houdt, of dat het dier de medicijnen moet blijven gebruiken, kan acupunctuur als aanvullende geneeswijze een uitkomst bieden.

Acupunctuur bij dieren

Acupunctuur als geneeswijze bestaat minstens 3000 jaar in Azie. Als geneeswijze heeft het zich kunnen handhaven tot op de dag van vandaag. Het is zelfs overgenomen in de Westerse wereld, als aanvulling op het huidige medicijnpakket.
Dat alleen al maakt het zeer onwaarschijnlijk, dat acupunctuur niet zou kunnen werken, zoals vaak door wetenschappers wordt beweerd.

De prikkeling van een acupunctuurpunt wordt meestal met een naald gedaan, maar kan ook met druk, injektie, laser, elektrische puls, warmte, magneetveld, of goud implantaten.

Voor langdurig bestaande aandoeningen zijn meerdere behandelingen nodig, gemiddeld 3-4. Vaak wordt het effect ondersteund met homeopathische middelen, bachbloesem, of voedingssupplementen. Soms komt het voor dat een dier herhaaldelijk terugvalt in de oude klacht, en het me niet lukt om door een behandeling met naalden een blijvende verbetering te bewerkstelligen. Ik ga dan een enkele keer over op het implanteren van goudkorrels op de werkzame acupunctuurpunten. Op die manier veroorzaak ik een blijvende prikkeling.
Indien een dier vrijwel onbehandelbaar is, kan het ook een overweging zijn, om deze behandeling éenmalig onder verdoving toe te passen.

acupunctuur bij dieren

Acupunctuur bij dieren wordt in Nederland door een aantal dierenartsen toegepast.
Ze zijn verenigd in de SNVA; samenwerkende Nederlandse veterinaire acupuncturisten. De leden zijn terug te vinden op de website onder doorverwijslijst.

De kosten van een acupunctuurbehandeling, uitgevoerd door dierenartsen op deze lijst, worden vergoed door Proteq dier & zorg verzekering en Petplan, de aan te raden dier ziektekostenverzekering.

Er zijn al veel dieren geholpen bij dierenkliniek Leidsche Rijn. Een aantal gevallen hebben we voor u beschreven;